Ingredience: | |
červená řepa | 250 g |
vařená cizrna | 200 g |
citron | 1 ks |
mletý kmín | 1/2 lžíce |
celý kmín | 1/2 lžičky |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
bílý jogurt | dle chuti |
pita chleba rozkrájený | dle potřeby |
petrželka | dle chuti |
Po předchozím vaření mi doma zbyla červená řepa. Bloumala jsem co s ní podniknout a narazila jsem na moc fajn recept, který mi hned padl do oka. Byl rychlý, jednoduchý (takové recepty mám moc ráda) a hlavně ve výsledku vzniklo velice chutné jídlo. Určitě se u nás bude dělat častěji.
Pokud nemáte již vařenou červenou řepu, je třeba si ji nejprve uvařit. Umytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka. Řepu osušte a nechte ji zchladnout. Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.
Servírujte s jogurtem, pita chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a petrželkou.