Ingredience: | |
máslová dýně | 1/2 ks |
větší rajčata | 4 ks |
batát | 1 ks |
kuřecí prso | 1/2 ks |
petržel či koriandr | dle chuti |
cibule | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
čerstvé oregano | dle chuti |
smetana (zakysaná smetana či mléko) | dle potřeby |
Recepty na dýňové polévky jsou trend, který k podzimu prostě patří a dá se uvařit na nejrůznější způsoby. Já mám pro vás například recept z pečené dýně, rajčat, batátů a masa.
Jako první si polovinu dýně rozkrojím na poloviny, pokapu olivovým olejem a dám do trouby na 200 stupňů tak na půl hodinky. Mezitím si kuřecí prso dám vařit do vody, trošku osolím a přidám třeba i kořenovou zeleninu. V druhém hrnci si zpěním cibulku, přidám rajčat, která jsem si předtím spařila a zbavila slupky, upečenou dýni zbavenou taktéž slupky a jeden nakrájený batát. Podlila jsem troškou vývaru, co se mi vaří vedle. Po chvíli přidám i uvařené maso a zase trosku podleji. Až jsou batáty měkké, tak odstavím polévku z plotny, přidám čerstvé oregano a rozmixuji tyčovým mixérem do hladka. Pak vrátím zpět na plotnu, přidám trošku smetany na zjemnění a povařím ještě 2 minuty. Hotovo. Podáváno s opečeným domácím chlebíkem a semínky.
Podrobné info: