Pažitka
Název:

Hustá zeleninová polévka s cizrnou a špenátové nočky

vegetariánský recept


Hustá zeleninová polévka s cizrnou a špenátové nočky


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
střední mrkev4 ks
petržel1 ks
brokolice1/2 ks
brambory2 ks
rajčata4 ks
paprika kapie1 ks
cizrna1 plechovka
zakysaní či normální smetana dle potřeby
sůl dle chuti
červená paprika dle chuti
drcený kmín dle chuti
medvědí česnek dle chuti
olivový olej dle potřeby
Nočky:
čerstvý špenát hrst
vejce1 ks
špaldová mouka dle potřeby
voda dle potřeby
Postup přípravy:

U nás cizrně moc nefandíme, tak jsem ji musela nějak schovat do polévky a povedlo se. Manžel si přišel přidat a dokonce mě překvapilo, že jak manžel, tak malá Eliška se vrhli na celou misku opečené cizrny z trouby. Je to výborné chutné zobání nejen do polévky, ale i tak do misky k pivu či vínu. Nejlepší podávat ještě teplou.

Na olivovém oleji si osmahneme cibulku a mrkev, trošku zaprášíme červenou paprikou a podlijeme vodou. Přidáme zbývající zeleninu, 1/2 propláchnuté cizrny a trošku kmínu a vaříme do změknutí. Mezitím druhou polovinu cizrny posolíme, trošku zaprášíme červenou paprikou, přidáme trošku nasekaného medvědího česneku, olivový olej a dáme péct do trouby na 180 stupňů tak na 20 minut. Je to výborné zobání.
Až je zelenina měkká, přihodím do hrnce pár lístků medvědího česneku a mixnu tyčovým mixérem. Pro zjemnění chuti můžete přidat smetanu. 
Hrst jemně nasekaného špenátu smíchám s vejcem a moukou (dle oka) a kapu do vroucí osolené vody.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno