Pažitka
Název:

Indické kuřecí paličky a rajčatovo-cizrnový bulgur


Indické kuřecí paličky a rajčatovo-cizrnový bulgur


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí paličky12 ks
mletý korindr1 lžíce
kurkuma1 lžíce
sladká paprika1 lžíce
mletý římský kmín1 lžíce
Garam Masala1 lžíe
mletý zázvor1/2 lžíce
bílý jogurt150 g
česnek2 - 3 stroužky
olej2 lžíce
citronová šťáva1/2 lžíce
sůl dle chuti
Příloha:
cizrna1 plechovka
krájená rajčata1 plechovk
bulgur250 g
Postup přípravy:

V minulém životě jsem určitě musela být Indka. Zajímá mě jejich kultura, láká jejich země a miluju i indické jídlo, plné chutí a vůní. Až donedávna jsem ho pouze občas ochutnala v restauraci, ale pak jsem si pořídila všemožná koření a začala experimentovat i doma. Myslím, že tohle byl výborný výsledek.

Kuřecí stehýnka zbavíme kůže a na několika místech nařízneme. Pomocí mašlovačky potřeme každé stehýnko olejem a osolíme. Směs koření nejdříve dobře promícháme v kastrůlku a na mírném plameni necháme asi 2-3 minuty rozvonět. Vedle si dáme do misky jogurt, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a olej. Vmícháme směs koření. Teď přijde poněkud "špinavá" práce (smích). Každé stehýnko potřeme jogurtovou kořeněnou směsí a pořádně vmasírujeme ze všech stran a do zářezů. Klademe vedle sebe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi hodinu. Během pečení několikrát obracíme a můžeme ještě potřít zbylou marinádou. Zatímco se maso peče, připravíme si přílohu. Propláchnutý bulgur zalijeme dvojnásobkem vody, osolíme a vaříme asi 10-15 minut. Pak necháme pod pokličkou dojít, dokud se nevstřebá všechna přebytečná tekutina. V kastrůlku si prohřejeme nasekaná rajčata, osolíme, případně trochu dosladíme. Přidáme slitou a propláchnutou cizrnu a nakonec vše vmícháme do uvařeného bulguru. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno