Pažitka
Název:

Italská polévka s kroupami / ZUPPA D'ORZO TRENTINA


Italská polévka s kroupami / ZUPPA D'ORZO TRENTINA


Ingredience:
Ingredience:
kroupy120 g
slanina, pokrájená na kostičky200 g
menší brambory, pokrájené na kostky6 ks
středně velká mrkev, pokrájená na kostky2 ks
středně velká cibule, nakrájená na jemno1 ks
zeleninový vývar1,5 l
bobkový list1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hladkolistá petržel, pokrájená na drobno dle chuti
olej na smažení
kadeřávek, pokrájený na drobno3 listy
Postup přípravy:

Italská polévka s kroupami je naprosto ideální pokrm pro chladné zimní a podzimní dny. 

Perfektně zasytí a zahřeje. Navíc je zdravá, rychlá na přípravu, lehká a plná vlákniny.

1) Kroupy propláchněte a uvařte předem v osolené vodě tzv. na skus. Po uvaření kroupy sceďte a odložte stranou. Pokud chcete do polévky přidat kadeřávek - pokrájejte listy na drobno a spařte je na několik minut v horké  osolené vodě. Cibuli oloupejte a pokrájejte na jemno. Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej a cca 2 minuty na něm opékejte cibuli, pak přidejte bobkový list, pokrájenou slaninu a opékejte za stálého míchání cca ještě 1 - 2 minuty.  

Přidejte mrkev a brambory. Promíchejte a a zalijte vývarem. Osolte a opepřete podle chuti a vařte cca 15  minut, až bude zelenina měkká. Ke konci vaření přidejte spařený kadeřávek a  předem uvařené kroupy.

2) Polévku vypněte, odstavte z hořáku a ozdobte pokrájenou petrželkou a podávejte horkou třeba s opečenou bagetou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Kunstovná

    zavřít okno