Pažitka
Název:

Jablečná pohanka s banánovým chia pudinkem


Jablečná pohanka s banánovým chia pudinkem


Ingredience:
Jablečná pohanka:
pohanka200 g
jablka2 - 3 ks
med/agáve sirup, popř. i ten cukr dle chuti
Chia pudink:
banán1/2 ks
mléko (použila jsem rýžové)200 ml
chia semínka3 lžíce
Postup přípravy:

Tak jsem se na pár dní odmlčela, brzy ale uvidíte proč. Já totiž nevařila, ale jen jedla :) Zkusím si vás zatím udobřit jednoduchou sladkou pohankou bez cukru s pudinkem ze supervýživných chia semínek, což znamená spoustu vlákniny, bílkovin a nejen to.

Takový dezert pro sportovce. Můžete ale použít úplně běžný vanilkový pudink, ten do původního receptu patří. Dostal se ke mně díky letní brigádě, na které se dalo mluvit o jídle. Díky!
 
Jablečná pohanka
Pohanku připravíme podle návodu a vyspeme do mísy, kde ji osladíme tak, aby nám chutnala :) Nastrouháme jablka.  Množství je třeba odhadnout, takže časem budete vědět, jaký poměr vám nejvíce chutná. V rendlíku rozpustíme máslo či jiný tuk a jablka spolu s medem či jiným sladítkem dusíme. Vznikne nám směs, kterou smícháme s pohankou. Směs promíchanou s pohankou vysypeme do nějaké nižší, hranaté ale široké dózy, třeba i do malé krabičky, kterou si pak můžete vzít na sváču. Obsah dózy zarovnáme a uplácáme a nakonec připravíme pudink(chia podle návodu níže nebo obyčejný instantní vanilkový), kterým směs zalijeme a necháme tuhnout. V případě chia pudinku je třeba nechat tuhnout déle, nejlépe přes noc. Množství a poměr čehokoli nechávám na vás. 
 
Chia pudink
Banán rozmixujeme s mlékem. Poté přimícháme semínka a necháme směs tuhnout nejlépe přes noc.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno