Pažitka
Název:

Jablečné cupcakes s matcha krémem a čoko kamínky


Jablečné cupcakes s matcha krémem a čoko kamínky


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka120 g
špaldová polohrubá mouka80 g
pšeničná polohrubá mouka50 g
třtinový cukr50 g
vanilkový cukr1 balíček
prášek do pečiva bez fosfátů10 g
sůl špetka
vejce2 ks
máslo85 g
nastrouhaná jablka220 g
mandlové mléko200 ml
mandlová drť50 g
Krém:
změklé máslo120 g
lučina200 g
sušená třtinová šťáva50 g
matcha tea2 lžičky
vanilková esence pár kapek
čokoládové kamínky dle potřeby
Postup přípravy:

Barvení pomocí zeleného čaje Matcha už mi nějakou dobu leží v hlavě. Nejprve jsem zkoušela obarvit mrkvové těsto, ale to se moc nepodařilo. Zato tento druhý pokus, myslím, vyšel více než dobře.

Smícháme mouky s cukrem, solí a práškem do pečiva. V druhé misce si promícháme vejce, rozpuštěné máslo, jablka, mandlovou drť a mléko. Nakonec dáme vše dohromady a vymícháme v kompaktní těsto. Plníme silikonové formičky na muffiny, asi do 3/4 objemu. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme změklé máslo s lučinou, třtinovou šťávou a vanilkovou esencí. Když vznikne hladký krém, přisypeme matcha tea a mícháme tak dlouho, dokud se krém rovnoměrně neobarví. Vychladlé muffiny zdobíme krémem pomocí cukrářské zdobičky a navrch rozmístíme čokoládové kamínky nebo třeba lentilky či jiné sypání.

Podrobné info:
Počet porcí18 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno