Pažitka
Název:

Jablečné řezy


Jablečné řezy


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka400 g
vejce1 ks
rostlinný tuk Hera1 ks
kypřící prášek do pečiva1 ks
vymačkaná citronová šťáva1 lžíce
mléko7 lžic
vanilkový cukr1 ks
žloutek na potření koláče1 ks
Náplň:
nahrubo nastrouhaná jablka1 kg
vanilkové pudingové prášky2 ks
cukr8 lžic
vanilkový cukr2 ks
rozinky dle chuti
Postup přípravy:

Jablečné koláče u nás doma vedou, děti je prostě milují. Takže tento starý recept od babičky na "štrúdl na plech" je u nás doma pravidelně na programu. Vendulka těmto řezů říká "placatý štrúdlík". Pokud máte i vy rádi jablečné dezerty, tak neváhejte a upečte si tyto jablečné řezy.

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, rozdělíme jej na dva díly a vyválíme z nich pláty. Jeden by měl být o trošku větší, aby se dal roztáhnout až na stěny plechu. Větší plát položíme na tukem vymazaný plech a vytáhneme ho až k okraji.

Poté dáme na těsto jablečnou náplň - všechny ingredience dobře promícháme. Puding nevaříme! Pouze pudingový prášek promícháme s jablky a cukrem.

Na jablka položíme druhý plát těsta a ten propícháme vidličkou, aby odcházela pára. Povrch ještě potřeme rozšlehaným žloutkem.

Řezy pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut do zlatova.

VENDY TIP! Do jablečné náplně můžete přidat i skořici, nebo zaměnit vanilkový cukr za skořicový.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno