Těsto: | |
hladká mouka | 400 g |
vejce | 1 ks |
rostlinný tuk Hera | 1 ks |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
vymačkaná citronová šťáva | 1 lžíce |
mléko | 7 lžic |
vanilkový cukr | 1 ks |
žloutek na potření koláče | 1 ks |
Náplň: | |
nahrubo nastrouhaná jablka | 1 kg |
vanilkové pudingové prášky | 2 ks |
cukr | 8 lžic |
vanilkový cukr | 2 ks |
rozinky | dle chuti |
Jablečné koláče u nás doma vedou, děti je prostě milují. Takže tento starý recept od babičky na "štrúdl na plech" je u nás doma pravidelně na programu. Vendulka těmto řezů říká "placatý štrúdlík". Pokud máte i vy rádi jablečné dezerty, tak neváhejte a upečte si tyto jablečné řezy.
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, rozdělíme jej na dva díly a vyválíme z nich pláty. Jeden by měl být o trošku větší, aby se dal roztáhnout až na stěny plechu. Větší plát položíme na tukem vymazaný plech a vytáhneme ho až k okraji.
Poté dáme na těsto jablečnou náplň - všechny ingredience dobře promícháme. Puding nevaříme! Pouze pudingový prášek promícháme s jablky a cukrem.
Na jablka položíme druhý plát těsta a ten propícháme vidličkou, aby odcházela pára. Povrch ještě potřeme rozšlehaným žloutkem.
Řezy pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut do zlatova.
VENDY TIP! Do jablečné náplně můžete přidat i skořici, nebo zaměnit vanilkový cukr za skořicový.
Podrobné info: