Ingredience: | |
jablečné odšťavněné pyré | 307 g |
loupané konopné semínko | dle potřeby |
sezamové semínko | dle potřeby |
Znáte bio lněnky od Lifefoodu? Tak ty se staly moji inspirací, s kterou si budu ještě chvíli hrát v různých podobách. Při odšťavňování mi zůstává poměrně dost pyré, takže už delší dobu přemýšlím jak jej zužitkovat. Narazila jsem na jeden velmi zajímavý recept na sušené trubičky, který jsem chtěla vyzkoušet a u nás vznikly…
Tyto trubičky samozřejmě můžete potřít libovolnou pomazánkou či různě plnit, fantazii se meze nekladou.
Já si vytvořila vlastní variaci pouze z jablečné drtě a sezamového semínka a v druhé variaci s konopným semínkem.
Sezamové i konopné semínko jsem před přidáním do jablečného pyré pomačkala ve hmoždíři.
Prostě si jen jablíčka rozmixujete a přidejte, co vás napadne: datle, fíky, švestky, určitě půjde vymyslet řada dalších variant, lněné, sezamové, konopné, chia semínko, mleté mandle, vlašské ořechy. Nejmenším klidně připravte čisté pouze jablečné.
Zvolenou směs rozetřete na plech s pečícím papírem, já tvořila placičky silné necelý 0,5cm.
Vložíme do trouby nebo sušičky.
Já jsem sušila v troubě nejdřív na 50°C, přibližně 1 hodinu a pak na 100°C poměrně dost dlouho, 3-4hodiny. Příště vyzkouším péct rovnou na 100°-120°C bez pozvolného sušení. Ideální by byla sušička na ovoce, kam si dáte pergamen a lžící vytvoříte placky nebo obdélníky, které po upečení srolujete. Sušila jsem v troubě do doby, kdy šly placky odloupnout od pečícího papíru, pomohla jsem si nožem. Nechtěla jsem je úplně vysušené, takže jsou konzistencí měkké.
Podrobné info: