Ingredience: | |
špaldová mouka hladká | 250 g |
quinoa mouka Adveni | 1 lžíce |
šachorová mouka Adveni | 1 lžíce |
jablečné pyré | 140 g |
bio Alsan | 60 g |
České Ghíčko Bio | 2 lžíce |
skořice Grešík | 2 lžičky |
mouka | na podsypání |
Dnes byl den, kdy jsem si řekla, že bude klídeček, relax, pohoda. To by však nesměla přijít nová vykrajovátka, kterým se prostě nedalo odolat, vykrajovátka jsem musela hned vyzkoušet. U syna měl největší úspěch bagr a sušenky mu moc chutnaly.
Prosejeme si špaldovou mouku, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme nelepivé, vláčné těsto, které necháme ideálně do druhého dne v lednici odpočinout. Pro netrpělivce alespoň dvě hodiny.
Vyválíme těsto a zvolenými vykrajovátky vykrojíme požadované tvary, dáme na pečící papír. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 150°C, přibližně 10 minut. Já si vždy při pečení nadzvednu sušenku a pokud je vespod lehce hnědá, tak jdou z trouby ven.