Pažitka
Název:

Jablečno skořicové sušenky ze špaldové, quinoa a šachorové mouky bez přidaného cukru

vhodné pro ABKM, bez vajec


Jablečno skořicové sušenky ze špaldové, quinoa a šachorové mouky bez přidaného cukru


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka hladká250 g
quinoa mouka Adveni1 lžíce
šachorová mouka Adveni1 lžíce
jablečné pyré140 g
bio Alsan60 g
České Ghíčko Bio2 lžíce
skořice Grešík2 lžičky
mouka na podsypání
Postup přípravy:

Dnes byl den, kdy jsem si řekla, že bude klídeček, relax, pohoda. To by však nesměla přijít nová vykrajovátka, kterým se prostě nedalo odolat, vykrajovátka jsem musela hned vyzkoušet. U syna měl největší úspěch bagr a sušenky mu moc chutnaly.

Prosejeme si špaldovou mouku, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme nelepivé, vláčné těsto, které necháme ideálně do druhého dne v lednici odpočinout. Pro netrpělivce alespoň dvě hodiny.
Vyválíme těsto a zvolenými vykrajovátky vykrojíme požadované tvary, dáme na pečící papír. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 150°C, přibližně 10 minut. Já si vždy při pečení nadzvednu sušenku a pokud je vespod lehce hnědá, tak jdou z trouby ven.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno