Ingredience: | |
polohrubá mouka | 200 g |
cukr krupice | 100 g |
vejce | 1 ks |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
perníkové koření | 1 lžíce |
holandské kakao | 3 - 4 lžíce |
slunečnicový olej | 130 ml |
mléko | 120 ml |
střední jablka | 2 ks |
nalámané vlašské ořechy | 2 hrsti |
Ozdobení: | |
rozpuštěná čokoláda | cca 50 g |
kokos | dle chuti |
Jste milovníkem perníku? Ano? Tak to vás potěším, jako jsem vždy potěšila svého bráchu. Pamatuji si totiž dobu, kdy se u nás doma nepeklo nic jiného. Brácha byl v té době "ve vývinu", jak jsme říkávali a dokázal toho sníst víc, než celá armáda hladových vojáků. A klasicky nepřibíral. To jsem mu záviděla. Ale tak jsem ho aspoň vždy potěšila touto lahůdkou.
Je to perník, do kterého vždy nastrouhám jablko a díky tomu je krásně vláčný. Miluji v něm kousky ořechů, které krásně křupou, ale o nejvíc miluji je to, že ho celý poliji čokoládou. Pak je to naprosto dokonalé.
Takže neváhejte ani minutu a zkuste ho.
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.
Oloupeme si a nastrouháme jablka. Polámeme vlašské ořechy, vložíme do mísy a smícháme se zbytkem ingrediencí. Důkladně promícháme.
Plech si vysteleme pečícím papírem. A nalijeme do něj těsto. A pečeme cca 30 minut. Zda bude hotový, zjistíme pomocí špejle.
Poté si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a celý perník polijeme. Nakonec ještě posypeme kousky kokosu.
A můžeme podávat se sklenicí vychlazeného mléka.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ