Pažitka
Název:

Jablečný závin


Jablečný závin


Ingredience:
Těsto (2 rukávy):
hladká mouka (špaldová, pšeničná)500 g
máslo250 g
cukr4 lžíce
vejce1 ks
bílý jogurt1 malý kelímek
Náplň:
jablka6 ks
skořice dle chuti
cukr dle chuti
rozinky a vlašské ořechy dle chuti
vejce na potření
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:

Jablečný závin je pro mě taková rychlovka. Pokud je doma listové těsto, tak ho dělávám z něho. Ale jelikož ho na 99% zapomenu koupit, tak mě vždy zachrání tento recept. Protože mouku, máslo, vejce a jogurt mám v lednici na 100%.

Nejprve si připravíme těsto. Do mísy vložíme máslo.

 Přidáme mouku.

 Dále přidáme cukr.

 A ještě vejce.

 Nakonec jogurt.

 Těsto zpracujeme a dáme ho do lednice vychladit.

 Vychlazené těsto rozdělíme na 2 nebo 3 části. Já dělávám spíše 3 malé.

 Každou část vyválíme do obdelníku a posypeme strouhankou.

Na těsto poklademe kousky jablek, skořici a cukr.
Já krájím jablka na tenké plátky a když nejsem tolik líná, tak je i oloupu. Strouhaná jablka pouští více šťávy a těsto je poté rozmáčené.

 Závin zabalíme.

 A potřeme vajíčkem.

 Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Při pečení se na povrchu vytvoří cukrová křupavá krusta.

 Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno