Pažitka
Název:

Jablíčkové muffiny se skořicí a ořechy


Jablíčkové muffiny se skořicí a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka200 g
jáhelná mouka50 g
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
třtinový cukr75 g
skořice1 lžička
jablko + 1/2 na zdobení1 ks
máslo120 g
drť z vlašských ořechů (po výrobě mléka)70 g
vejce2 ks
mléko z vlašských ořechů250 ml
Postup přípravy:

Muffiny už u nás tak nějak zdomácněly. Jsou rychlé, dobré a dají se bez problémů přenášet. Což se hodí na návštěvu i na výlet.

Nejdříve si smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr. Vedle do misky si dáme rozpuštěné máslo, najemno nastrouhané jablko, drť z ořechů, vejce a mléko. Mixérem dobře promícháme a postupně přisypáváme mouku, až vznikne řidší těsto. Po lžících plníme silikonové formičky, asi do 3/4 objemu. Polovinu jablíčka nakrájíme na tenké plátky a vtlačíme doprostřed každého muffinu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí18 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno