Pažitka
Název:

Jablkové pité


Jablkové pité


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka400 g
moučkový cukr150 g
máslo150 g
vejce1 ks
žloutek1 ks
mléko (necelé)1 dl
sůl špetka
prášek do pečiva1/2 balíčku
Náplň:
středně velká jablkacca 12 ks
skořicový cukr dle chuti
Postup přípravy:

Neznám člověka, který by neměl rád tento koláč. Jemné těsto, vidličkou propíchané, plněné jablky. Koláč, který znám z dětství a pekla ho moje maminka i babička. Nikdy se nepřejí!

Ze všech surovin pokojové teploty vypracujeme těsto a dáme ho do lednice ztuhnout.
Pak připravíme náplň. Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme, promícháme se skořicovým cukrem. Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme ho na velikost plechu, propícháme vidličkou a navrstvíme připravená jablka. Druhou část těsta pomocí válečku přeneseme na náplň. Propícháme vidličkou a vložíme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno