Ingredience: | |
jemně mleté mandle | 1 hrnek |
jemně mletý kokos | 1 hrnek |
vejce (oddělené, z bílků vyšleháme sníh) | 2 ks |
datlový sirup | 2 lžíce |
větší jablko | 2 ks |
rozpuštěný kokosový olej | 2 lžíce |
kokosový krém nebo mléko | 10 lžic |
voda | 5 lžic |
skořice | 1/2 lžičky |
Drobenka: | |
vlašské ořechy (opražené a následně rozmixované) | 2 hrsti |
datlový sirup | 1 lžička |
kokosový olej | 1 lžička |
skořice | špetka |
Hříšně dobré!!! Tedy alespoň já to tak mám, protože kombinace jablek, ořechů a skořice mě nikdy nepřestala bavit a považuji ji za jednu z nejdokonalejších.
Neodmítám sice ani dortové varianty různých krémových dezertů, ale klasická buchta na plechu u mě vítězí na plné čáře...navíc když to není žádná dusivka, ale pořádně vláčná záležitost, tak není co řešit!
Žloutky, datlový sirup, 5 lžic kokosového krému (případně mléka), kokosový olej a vodu pořádně prošleháme. Tuto směs nalijeme do sypké směsi (mandle, kokos, skořice) a pořádně promícháme. Přidáme na drobno pokrájená jablka a znovu zamícháme. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný bílkový sníh.
Směs urovnáme na menší plech (28 x 19 cm), který jsme vytřeli kokosovým olejem a vysypali kokosem. Při 170 stupních (horní a dolní) asi 30 minut pečeme.
Ihned po upečení přelijeme buchtu zbývajícím kosokovým krémem (5 lžic), což nám zaručí vyšší vláčnost, a posypeme ořechovou drobenkou.
Necháme vychladnout a podáváme!
Podrobné info: