Pažitka
Název:

Jablkové řezy s ořechovou drobenkou

paleo


Jablkové řezy s ořechovou drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
jemně mleté mandle1 hrnek
jemně mletý kokos1 hrnek
vejce (oddělené, z bílků vyšleháme sníh)2 ks
datlový sirup2 lžíce
větší jablko2 ks
rozpuštěný kokosový olej2 lžíce
kokosový krém nebo mléko10 lžic
voda5 lžic
skořice1/2 lžičky
Drobenka:
vlašské ořechy (opražené a následně rozmixované)2 hrsti
datlový sirup1 lžička
kokosový olej1 lžička
skořice špetka
Postup přípravy:

Hříšně dobré!!! Tedy alespoň já to tak mám, protože kombinace jablek, ořechů a skořice mě nikdy nepřestala bavit a považuji ji za jednu z nejdokonalejších. 

Neodmítám sice ani dortové varianty různých krémových dezertů, ale klasická buchta na plechu u mě vítězí na plné čáře...navíc když to není žádná dusivka, ale pořádně vláčná záležitost, tak není co řešit!

Žloutky, datlový sirup, 5 lžic kokosového krému (případně mléka), kokosový olej a vodu pořádně prošleháme. Tuto směs nalijeme do sypké směsi (mandle, kokos, skořice) a pořádně promícháme. Přidáme na drobno pokrájená jablka a znovu zamícháme. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný bílkový sníh. 

Směs urovnáme na menší plech (28 x 19 cm), který jsme vytřeli kokosovým olejem a vysypali kokosem. Při 170 stupních (horní a dolní) asi 30 minut pečeme. 

Ihned po upečení přelijeme buchtu zbývajícím kosokovým krémem (5 lžic), což nám zaručí vyšší vláčnost, a posypeme ořechovou drobenkou. 

Necháme vychladnout a podáváme!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno