Pažitka
Název:

Jablkovo-hruškový quinoa dezert

Bezlepkový recept


Jablkovo-hruškový quinoa dezert


Ingredience:
quinoa v suchém stavu1 hrnek
vejce2 ks
jablko (oloupané a nastrouhané nahrubo)2 ks
hruška (oloupaná a nastrouhaná nahrubo)1 ks
skořice1 lžička
muškátový oříšek1/2 lžičky
rozinky1/4 hrnku
vanilkové sojové mléko (může být i klasické polotučné)2 hrnky
med2 lžíce
nasekané mandle1/2 hrnku
máslo (na vymazání) kousek
Ingredience:
Postup přípravy:

Tak si asi říkáte, co je to vlastně ta quinoa. Jde o rostlinku s názvem Merlík čilský, svým vzhledem připomíná obilovinu a občas bývá zaměňována s kuskusem. Její hlavní předností je to, že je přirozeně bezlepková. V kuchyni má obrovské využití a dá se s ní vykouzlit spousta báječných jídel.

Já jsem pro dnešek zvolila quinou na sladko a chystám se i na slanou variantu. V běžných supermarketech jsem na ni ještě nenarazila, ale spolehlivě ji seženete v každé prodejně zdravé výživy.

Postup: V misce si smícháme suchou quinou s kořením. Poté ji nasypeme do máslem vymazané formy. Tuto spodní vrstvu poklademe nastrouhaným ovocem a rozinkami. Ve stejné misce smícháme vejce, mléko, med a metličkou vše rozšleháme. Touto směsí zalijeme quinou i ovoce a lehce promícháme, aby se tekutá vrstva vsákla. Na závěr vše posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno