Pažitka
Název:

Jablkový koláč


Jablkový koláč


Ingredience:
Ingredience:
máslo nebo hera150 g
žloutky4 ks
moučkový cukr120 g
vanilkový cukr1 balíček
mléko8 lžic
prosátá hladká mouka500 g
kypřící prášek1/2 balíčku
Náplň:
jablka6 - 8 ks
vanilkový cukr1 balíček
skořicový cukr + cukr dle chuti2 balíčky
vanilkový pudink1 sáček
Náplň II.:
bílky4 ks
sůl špetka
cukr50 g
Dále budeme potřebovat:
vlašské ořechy dle chuti
Postup přípravy:

Většinou peču něco na zub jen o víkendu, ale tentokrát jsem pekla hned v pondělí znovu na přání návštěvy. Tento koláč je velmi jedlý, prostě nikdo mu neodolá!

Jablka oloupeme, nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr a podusíme, pak přidáme pudink rozmíchaný v trošce vody. Promícháme, ještě chvilku dusíme a necháme vychladnout.

Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a přidáme mléko. Dobře propracujeme a zabalíme do folie a uložíme na půl hodiny do lednice.

Z těsta oddělíme 1/3 a uložíme znovu do lednice. Ostatní těsto vyválíme na velikost velkého plechu s vyšším okrajem. Plech vymažeme a vyložíme plátem těsta. Poklademe vrstvou podušených jablek, posypeme ořechy a potřeme sněhem. Navrch nastrouháme těsto, které jsme uložili do lednice. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 180 stupňů.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno