Ingredience: | |
máslo nebo hera | 150 g |
žloutky | 4 ks |
moučkový cukr | 120 g |
vanilkový cukr | 1 balíček |
mléko | 8 lžic |
prosátá hladká mouka | 500 g |
kypřící prášek | 1/2 balíčku |
Náplň: | |
jablka | 6 - 8 ks |
vanilkový cukr | 1 balíček |
skořicový cukr + cukr dle chuti | 2 balíčky |
vanilkový pudink | 1 sáček |
Náplň II.: | |
bílky | 4 ks |
sůl | špetka |
cukr | 50 g |
Dále budeme potřebovat: | |
vlašské ořechy | dle chuti |
Většinou peču něco na zub jen o víkendu, ale tentokrát jsem pekla hned v pondělí znovu na přání návštěvy. Tento koláč je velmi jedlý, prostě nikdo mu neodolá!
Jablka oloupeme, nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr a podusíme, pak přidáme pudink rozmíchaný v trošce vody. Promícháme, ještě chvilku dusíme a necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a přidáme mléko. Dobře propracujeme a zabalíme do folie a uložíme na půl hodiny do lednice.
Z těsta oddělíme 1/3 a uložíme znovu do lednice. Ostatní těsto vyválíme na velikost velkého plechu s vyšším okrajem. Plech vymažeme a vyložíme plátem těsta. Poklademe vrstvou podušených jablek, posypeme ořechy a potřeme sněhem. Navrch nastrouháme těsto, které jsme uložili do lednice. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 180 stupňů.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: