Pažitka
Název:

Jablkový koláč s čokoládovou polevou


Jablkový koláč s čokoládovou polevou


Ingredience:
Hera125 g
moučkový cukr125 g
vejce2 ks
polohrubá mouka125 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
jablko2 ks
skořicový cukr
ledové kaštany2 tyčinky
zakysaná smetana1 kelímek
ořechy dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Skvělá kombinace chutí jablek a čokoládové polevy z jedlých kaštanů.

Heru, moučkový cukr a vejce utřeme do pěny, potom přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a přidáme jablka nahrubo nastrouhaná i se slupkou, ochucená skořicovým cukrem. Těsto rozetřeme do koláčové formy a pečeme cca 30 minut v pečící troubě vyhřáté na 180°C. Po vychladnutí koláče si rozpustíme dvě tyčinky ledových kaštanů, zamícháme do nich zakysanou smetanu. Tímto potřeme koláč a posypeme nahrubo nasekanými ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno