hladká mouka | 250 g |
cukr krystal | 300 g |
jemně nastrouhaná jablka | 300 g |
máslo | 100 g |
kakao | 40 g |
prášek do pečiva | 1 balíček |
vejce | 3 ks |
meruňková marmeláda | 200 g |
čokoláda + kousek másla | na polevu |
Ingredience: |
Je podzim, sezona jablek, tak zkuste tento výborný dortík.
Cukr s vejci vyšleháme do světlé pěny. Máslo rozehřejeme a postupně ho přiléváme do pěny - stále šleháme. Smícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a postupně přidáváme do pěny. Po vyšlehání ručně vmícháme jablka. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut - zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vychladnout, pak korpus rozřízneme a do spodní části uděláme násadou vařečka několik dírek - ale nepropíchneme úplně. Marmeládu si rozehřejeme - bude krásně tekutá - a spodní díl polijeme. Přiklopíme vrchním dílem.
Rozehřejeme máslo a nalámeme do něj čokoládu. Rozehřejeme a potřeme dort. Necháme vychladnout.
Podrobné info: