Ingredience: | |
červené jablko | 1 ks |
zelené jablko | 1 ks |
čerstvé špenátové listy | 2 hrsti |
nať jarní cibulky | dle chuti |
slunečnicová semínka | dle chuti |
gorgonzola | 50 g |
Zálivka: | |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
gorgonzola | 50 g |
olivový olej | 2 lžíce |
jablečný ocet | 1 lžíce |
mořská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Další dávka vitamínů, tentokrát v podobě vynikajícího salátu, kterej doma děláme vždycky, když je chuť na kombinaci ovoce se zeleninou. Jablkovej salát s listovým špenátem a gorgonzolou si rozhodně nenechte ujít!
V 90. letech se začalo blbnout s WS krouhači, a tak babička i máma jeden koupily. Ta gilotinka, na který se dá jakákoliv zelenina nastrouhat na průhledný plátky, je k dostání na trhu i dnes a je k nezaplacení. No a přesně na ní si nastrouháme obě jablka na plátky, anebo je velmi ostrým nožem můžete nakrájet. Zakysanou smetanu spolu s gorgonzolou mixneme tyčovým mixérem a vmícháme olivový olej, ocet a sůl s pepřem. Špenátové listy omyjeme a spolu s plátky jablek naskládáme na talíř nebo do mísy. Zakapeme je zálivkou, posypeme kousky gorgonzoly, nakrájenou natí jarní cibulky a na sucho opraženou slunečnicí. Ještě kapku extra panenskýho olivovýho oleje a hurá pro vidličky.
Podrobné info: