Pažitka
Název:

Jachnet batáta

Brambory s rýží


Jachnet batáta


Ingredience:
Ingredience:
brambory (batáty)4 ks
masový vývarcca 800 ml
česnek4 stroužky
rajský protlak3 lžíce
mražený hrášek2 hrsti
čerstvý koriandr hrst
olej na smažení
sůl dle chuti
drcený pepř špetka
Rýže:
rýže2 hrnky (celkem 400 ml)
vlasové nudle2 hrsti
olivový olej trochu
sůl špetka
Postup přípravy:

V hlavní roli se dnes představí brambory a rýže. Ty znáte především jako přílohu hlavního jídla. Co ale spojit obě věci dohromady a vytvořit tak netradiční a jednoduchý oběd nebo večeři. Arabové to umí (vždycky jdou tak trochu proti proudu) a věřte mi, nechutná to vůbec špatně. Navíc je to rychlovka, než řeknete švec, máte hotovo a můžete si v klidu vychutnat třeba šálek (spíše hrnek) kávy jako já.

Pro masožrouty mám dobrou zprávu, do omáčky lze přidat například smažený kebab.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme do měkka, lehce do zlatova. 
Do hrnce dáme prolisované stroužky česneku, rajský protlak a necháme rozvonět. Poté zalijeme vývarem, rozmícháme a necháme projít varem. 
Přisypeme osmažené kousky brambor, hrášek a asi dvě minutky povaříme.
Nakonec přidáme na drobno posekaný korinadr a dochutíme solí a pepřem.
Na olivovém oleji osmahneme vlasové nudle (do zlatova), přisypeme rýži, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka.
Hotovo! Při servírování můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno