Ingredience: | |
jáhly v suchém stavu | 300 g |
voda | 200 ml |
mléko | 250 ml |
vejce | 3 ks |
med | 3 lžíce |
velké blumy (nebo jakékoliv jiné ovoce) | 3 ks |
rozinky | hrst |
skořice | 1 lžíce |
nasekané oříšky | hrst |
sůl | špetka |
máslo | na vymazání formy |
Už dlouho mám doma jáhly, ze kterých jsem se chystala upéct jahelník. Je to takový typicky podzimní recept s vůní skořice a medu. Do jahelníku můžete dát v podstatě jakékoliv ovoce, které máte rádi. Já jsem zvolila blumy z farmářských trhů. Ráda peču z netradičních surovin (to už jste si u mě na blogu mohli všimnout) a proto dnešní recept nebude výjimkou. Moučník bez mouky, to je přesně to, co miluji. Jahelník si nejlépe vychutnáte ještě teplý se lžičkou zakysané smetany a horkým kakaem.