Ingredience: | |
rostlinné mléko | 1 l |
jáhly | 200 g |
jablka, hrušky | dle chuti |
vanilkový extrakt | dle chuti |
skořice | špetka |
javorový sirup (při vaření nebo při podávání, nebo vůbec) | dle chuti |
Jahelný pudink s přidaným ovocem jsem doladila až napotřetí, ale drží jak má! Jako pudink a jde i vyklopit. Sytá, zdravá, bezlepková, vegan svačina, ale klidně i snídaně. Super pro děti, nejen samozřejmě.
Pokud chceme základní recept na jahelný pudink obohatit jablky nebo hruškami, nahradíme je za část mléka. Nakrájené případně oloupané ovoce vložíme do litrového džbánku nebo mlíkáče a dolijeme do 1 litru rostlinným mlékem. Hledala jsem stále ten správný poměr, ale takhle je to nejlepší. Přidáme jáhly a koření a uvaříme doměkka. Hlídáme, aby se jáhly nepřipálily! Na závěr to celé rozmixujeme na kaši a naplníme do misek. Tip na servírování: po vychlazení jde pudink dobře vyklopit.
Podrobné info: