Pažitka
Název:

Jáhlová pikantní směs se žampiony a zeleninou


Jáhlová pikantní směs se žampiony a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
Šmakoun Mexico100 g
červená paprika1/2 ks
jarní cibulka1 ks
bílá cibule1 ks
malá cuketa1 ks
žampiony4 - 5 ks
jáhly60 g
pórek dle chuti
sojová omáčka Tamari dle chuti
sůl dle chuti
nakládané cibulky či jiná sladkokyselá nakládaná zelenina dle chuti
Postup přípravy:

Dostala jsem chuť na něco lehkého, zároveň pikantního a rychlého. Jáhly mám moc ráda, klidně můžeme připravit v kombinaci s kuskusem. Když je velmi málo času, oběd je hotový raz dva. Celé dopoledne jsme si hráli a uklízeli, pro syna jsem měla již vařeno a pro sebe s manželem jsem udělala tuto rychlovku.

Jáhly propláchneme, spaříme vroucí vodou, povaříme 15 minut, hlídáme, aby se nerozvařily.

Připravíme si základ zeleniny, oloupeme, omyjeme, očistíme, pokrájíme jarní cibuli, bílou cibuli, červenou papriku, malou cuketu. Žampiony oloupeme a pokrájíme na plátky či kostky, najemno nastrouháme Šmakouna Mexico.

Na Ghí orestujeme pokrájené cibule, jakmile začne lehounce růžovět, přidáme pokrájenou cuketu, žampiony, orestujeme, lehce podlijeme vodou, aby se nám případně směs nepřichytila, přidáme sojovou omáčku, já dala přibližně 100ml, podusíme. Nakonec přidáme uvařené, scezené jáhly, pokrájenou červenou papriku a pórek, vše společně zamícháme, dle vlastní chuti můžeme dosolit. Podáváme s nakládanou zeleninou, my milujeme cibulky ve sladkokyselém nálevu, a tak jsme si je k této směsi dopřáli.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno