Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
Šmakoun Mexico | 100 g |
červená paprika | 1/2 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
bílá cibule | 1 ks |
malá cuketa | 1 ks |
žampiony | 4 - 5 ks |
jáhly | 60 g |
pórek | dle chuti |
sojová omáčka Tamari | dle chuti |
sůl | dle chuti |
nakládané cibulky či jiná sladkokyselá nakládaná zelenina | dle chuti |
Dostala jsem chuť na něco lehkého, zároveň pikantního a rychlého. Jáhly mám moc ráda, klidně můžeme připravit v kombinaci s kuskusem. Když je velmi málo času, oběd je hotový raz dva. Celé dopoledne jsme si hráli a uklízeli, pro syna jsem měla již vařeno a pro sebe s manželem jsem udělala tuto rychlovku.
Jáhly propláchneme, spaříme vroucí vodou, povaříme 15 minut, hlídáme, aby se nerozvařily.
Připravíme si základ zeleniny, oloupeme, omyjeme, očistíme, pokrájíme jarní cibuli, bílou cibuli, červenou papriku, malou cuketu. Žampiony oloupeme a pokrájíme na plátky či kostky, najemno nastrouháme Šmakouna Mexico.
Na Ghí orestujeme pokrájené cibule, jakmile začne lehounce růžovět, přidáme pokrájenou cuketu, žampiony, orestujeme, lehce podlijeme vodou, aby se nám případně směs nepřichytila, přidáme sojovou omáčku, já dala přibližně 100ml, podusíme. Nakonec přidáme uvařené, scezené jáhly, pokrájenou červenou papriku a pórek, vše společně zamícháme, dle vlastní chuti můžeme dosolit. Podáváme s nakládanou zeleninou, my milujeme cibulky ve sladkokyselém nálevu, a tak jsme si je k této směsi dopřáli.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: