Ingredience: | |
jáhly | 150 g |
mleté lískové oříšky | 40 g |
mletá slunečnicová semínka | 1 lžíce |
kokos | 50 g |
datlový sirup | 5 lžic |
Miluju nepečené vánoční cukroví. Takový ten jednoduchý druh uplácaný z pár ingrediencí, který je rychle hotový a může se hned jíst.
A nejlepší je cukroví, které necháte několik dnů venku v mrazu na balkoně a pak ho chroupete u sledování vánočních pohádek :-) A právě takové cukroví si můžete udělat podle mého receptu. Jáhly jsou navíc moc zdravé, neobsahují lepek a vše je slazenou pouze datlovým sirupem.
Jáhly spaříme třikrát v horké vodě, abychom je zbavili nepříjemné chuti. Poté je uvaříme doměkka. Jakmile jsou jáhly měkké, rozmixujeme je na hladkou kaši. Přidáme ostatní ingredience a tvoříme kuličky, které poté ještě obalíme v kokosu. Kuličky doporučuji šoupnout na pár hodin do lednice a až pak jíst.
Podrobné info: