Pažitka
Název:

Jáhlovo-bramborové placičky

vegetariánský recept


Jáhlovo-bramborové placičky


Ingredience:
Ingredience:
jáhly100 g
brambory550 g
vejce2 ks
nahrubo nastrouhaná mrkev1 ks
česnek4 stroužky
majoránka špetka
mletý kmín malá lžička
špaldová mouka100 g
olivový olej dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Vypadají jako bramboráčky, ale obyčejné bramborové placky to nejsou. Obsahují totiž navíc i zdravé jáhly, které v sobě mají spoustu vlákniny. A pokud si k nim připravíte zeleninový salátek, vyzkouzlíte tak výborný a zdravý oběd.

Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a promícháme. Naběračkou tvoříme malé placičky, které smažíme na olivovém oleji dozlatova. Podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masové směsi. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno