Ingredience: | |
jáhly | 100 g |
brambory | 550 g |
vejce | 2 ks |
nahrubo nastrouhaná mrkev | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
majoránka | špetka |
mletý kmín | malá lžička |
špaldová mouka | 100 g |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Vypadají jako bramboráčky, ale obyčejné bramborové placky to nejsou. Obsahují totiž navíc i zdravé jáhly, které v sobě mají spoustu vlákniny. A pokud si k nim připravíte zeleninový salátek, vyzkouzlíte tak výborný a zdravý oběd.
Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a promícháme. Naběračkou tvoříme malé placičky, které smažíme na olivovém oleji dozlatova. Podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masové směsi.
Podrobné info: