Název:Jáhlovo-čokoládový dezert
dětská jídla
Ingredience:
Ingredience: |
jáhly | 50 g |
hořká čokoláda s 86 % kakaa | 25 g |
banán | 1 ks |
tvaroh | 100 g |
datlový sirup | 1 lžíce |
Postup přípravy:Mlsání při dietě a ještě ideálně tak, aby to bylo i pro děti - no to je prostě vždycky oříšek. Ale já to nevzdávám!
Jáhly uvaříme ve vodě podle návodu. Zpravidla to trvá cca 10 minutek a vaří se ve dvojnásobném množství vody. Po uvaření slijeme případný zbytek vody a do ještě horkých jahel vmícháme čokoládu - tak dlouho, dokud se všechna nerozpustí. Osladíme rozmixovaným banánem a případně i nějakým sirupem a na závěr zjemníme tvarohem. Můžeme podávat teplé, ale i vychlazené. To už nechám na vás.
Dětská specifika:
- recept řadím do kategorie od 2 - 3 let jen a pouze kvůli přítomnosti kakaa, resp. čokolády, která je takto tabulkově uvedena
- tvaroh je vhodný pro děti od 1 roku
- dětem do roka bych dezert udělala s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou, bez čokolády, s přidáním třeba nějakého ovoce
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno