Pažitka
Název:

Jáhlovo-kokosovo-vanilkový pudink s bobulovým ovocem


Jáhlovo-kokosovo-vanilkový pudink s bobulovým ovocem


Ingredience:
Ingredience:
rýžovo-kokosové mléko Provamel300 ml
jáhly60 g
voda50 ml
mandlové mléko200 ml
voda na spaření jáhel dle potřeby
Zdobení:
borůvky, červený a černý rybíz dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem od rána slyšela pořád prosím, prosím, maminko pudink, tak říkáme těm našim dobrůtkám, které s pudinkem nemají nic společného. No, tak co by člověk pro ta slaďoučká očka neudělal.
Snadné, rychlé, výživné, na svačinku či snídani, prostě mňam.

Jáhly propláchneme, několikrát spaříme horkou vodou, aby se jáhly zabavily hořkosti. Zalijeme rýžovo-kokosovým mlékem, vaříme přiklopené přibližně 15-20 minut. Hlídáme množství rostlinného mléka, v případě potřeby lehce podlijeme vodou, já přidala vody při vaření 50ml. Když máme jáhly vařené, přilijeme mandlové mléko, postačí 100ml a stáhneme z plotny a přiklopíme. Následně rozmixujeme dohladka a dle požadované konzistence přiléváme opět mandlové mléko. Vyšleháme dohladka tyčovým mixérem.
Vzniklou směsí naplníme pohárky, ozdobíme ovocem. Já na ozdobení použila zásoby bobulového ovoce z mrazáku: borůvky, černý a červený rybíz. Vyndala jsem předem z mrazáku, nechala povolit a krátce prohřála, aby ovoce pustilo trošku šťávy.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno