Pažitka
Název:

Jáhlovo kokosový dort s tvarohem, smetanou a jahodami


Jáhlovo kokosový dort s tvarohem, smetanou a jahodami


Ingredience:
Ingredience:
jáhly200 g
strouhaný kokos + na vysypání formy100 g
máslo na vymazání formy
třtinový cukr60 g
voda600 ml
tučný tvaroh250 g
smetana ke šlehání200 ml
smetanový sýr - Lučina nebo Palouček50 g
vanilkový cukr4 lžičky
jahody na ozdobení dortu4 - 5 ks
Postup přípravy:

Dnes byl ten den, kdy jsem prostě chtěla udělat jen tak něco dobrého. Ladila jsem chutě, a když jsem při včerejším nákupu domů přinesla jahody (prostě jsem je nemohla v obchodu nechat), řekla jsem si, že to musí být něco jahodové, nadýchané. No prostě mňam, a tak vznikl tento nepečený dort.

Jáhly, předem jsme propláchli horkou vodou, nasypeme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté přisypeme kokos, cukr a vaříme ještě dalších 5 minut. Směs je mírně kašovitá, přendáme do dortové formy, vymazané máslem a vysypané kokosem. Směs uplácáme, nejlépe obrácenou plochou lžíce, je třeba pořádně umačkat, a necháme tuhnout a chladnout.

Mezitím si vyšleháme smetanu dotuha, přidáme vanilkový cukr, tvaroh, smetanový sýr a promícháme. Směs v dortové formě by měla být již zchladlá a na ni poklademe vyšlehanou smetanu s cukrem, tvarohem a smetanovým sýrem. Navrch dortu naskládáme jahody nakrájené na plátky.

Takto připravený dort necháme v lednici ztuhnout minimálně jednu hodinu.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno