Ingredience: | |
menší květák | 1 ks |
jáhly | 1 hrnek |
přepuštěné máslo | 1 lžíce |
česnek | 1 palička |
olivový olej | |
sůl | špetka |
Pokud přemýšlíte, co zvolit k masu a bramborová kaše už Vás omrzela, mám výborný tip na jednoduchou a úžasnou přílohu. A v kombinaci s pečeným česnekem zažijete hotové chuťové orgie.
Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly. Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit. Nakonec do směsi vymáčkněte všechen upečený česnek ze stroužků. Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby osolte a podávejte s pečeným masem.
Podrobné info: