Ingredience: | |
jáhly | 1 hrnek |
rostlinné mléko | 1 hrnek |
voda | 2 hrnky |
vlašské ořechy | 1/2 hrnku |
zralé hrušky | 2 ks |
kokosový cukr | 1 lžíce |
sůl | špetka |
mletá skořice | 1 lžička |
nasekaná 80% hořká čokoláda | hrst |
nasekané vlašské ořechy (na ozdobu) | hrst |
Nevím jak u vás, ale u nás se na podzim snídají kaše na různé způsoby. Nejraději je mám s podzimním ovocem, jako jsou jablíčka, hrušky nebo švestky. Dnes jsem připravovala jáhlovou kaši jáhel, které jsem nechala přes noc namočené ve vodě spolu s vlašskými ořechy. Druhý den všechny suroviny rozmixuji dohladka a krátce povařím. Je to takové moje vylepšení, díky kterému získá kaše lehce ořechovou chuť a krémovou konzistenci.
Jáhly spolu s vlašskými ořechy vsypeme do větší mísy, zalijeme je vodou a necháme přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme a jáhly s ořechy přendáme do food processoru nebo do mixéru. Přidáme hrnek rostlinného mléka a vše rozmixujeme na hladkou kaši. Kaši vlijeme do hrnce, přidáme hrnek vody, špetku soli, skořici a za stálého míchání ji necháme na mírném plameni zhoustnout. Pokud se vám bude kaše přichytávat nebo se vám bude zdát hustá, přidejte ještě další vodu. Jakmile je kaše hustá a jáhly měkké, odstavte ji z plotny. Hrušky omyjte, nakrájejte je na kostičky a vhoďte je do druhého hrnce. Přidejte cca 5 lžic vody, kokosový cukr a nechte hrušky na mírném plameni probublávat do změknutí. Uvařenou kaši naservírujte do misek, přidejte hrušky a vršek kaše posypte nasekanou čokoládou a vlašskými ořechy.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: