Pažitka
Název:

Jáhlovo-ořechová kaše s hruškami


Jáhlovo-ořechová kaše s hruškami


Ingredience:
Ingredience:
jáhly1 hrnek
rostlinné mléko1 hrnek
voda2 hrnky
vlašské ořechy1/2 hrnku
zralé hrušky2 ks
kokosový cukr1 lžíce
sůl špetka
mletá skořice1 lžička
nasekaná 80% hořká čokoláda hrst
nasekané vlašské ořechy (na ozdobu) hrst
Postup přípravy:

Nevím jak u vás, ale u nás se na podzim snídají kaše na různé způsoby. Nejraději je mám s podzimním ovocem, jako jsou jablíčka, hrušky nebo švestky. Dnes jsem připravovala jáhlovou kaši jáhel, které jsem nechala přes noc namočené ve vodě spolu s vlašskými ořechy. Druhý den všechny suroviny rozmixuji dohladka a krátce povařím. Je to takové moje vylepšení, díky kterému získá kaše lehce ořechovou chuť a krémovou konzistenci.

Jáhly spolu s vlašskými ořechy vsypeme do větší mísy, zalijeme je vodou a necháme přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme a jáhly s ořechy přendáme do food processoru nebo do mixéru. Přidáme hrnek rostlinného mléka a vše rozmixujeme na hladkou kaši. Kaši vlijeme do hrnce, přidáme hrnek vody, špetku soli, skořici a za stálého míchání ji necháme na mírném plameni zhoustnout. Pokud se vám bude kaše přichytávat nebo se vám bude zdát hustá, přidejte ještě další vodu. Jakmile je kaše hustá a jáhly měkké, odstavte ji z plotny. Hrušky omyjte, nakrájejte je na kostičky a vhoďte je do druhého hrnce. Přidejte cca 5 lžic vody, kokosový cukr a nechte hrušky na mírném plameni probublávat do změknutí. Uvařenou kaši naservírujte do misek, přidejte hrušky a vršek kaše posypte nasekanou čokoládou a vlašskými ořechy.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno