Pažitka
Název:

Jáhlovo-quinoový pohár s mangem, hroznem, mandarinkovou šťávou a kiwi


Jáhlovo-quinoový pohár s mangem, hroznem, mandarinkovou šťávou a kiwi


Ingredience:
Ingredience:
jáhly Adveni20 g
quinoa Adveni20 g
mango Kelt1/2 ks
kiwi1 ks
hroznové víno80 g
mandarinková šťva dle chuti
kokosové mléko dle potřeby
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Když už jsem měla načaté mango, nemohla jsem jej nechat ladem a udělala jsem druhou variaci dezertu. Jáhly máme v dezertech moc rádi a řekla jsem si, že by nemusela být vůbec špatná dvojkombinace jáhel a quinoy. Protože nerada dezerty přislazuji, využila jsem přirozené sladkosti kombinací ovoce. Vyzkoušejte tuto vitamínovou bombu i vy.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou, dáme vařit společně s propláchnutou quinoou na 15-20 minut, přiklopíme a necháme vsáknout přebytečnou vodu. Mango oloupeme, rozmixujeme společně s hroznovým vínem a šťávou z mandarinky. Odklopíme uvařené jáhly s quinoou, přidáme kokosové mléko asi tak 100 ml podle toho jakou konzistenci chceme, lehce promixujeme, dáme na dno sklenice, přidáme směs manga s ovocem, ozdobíme pokrájeným kiwi.
Firmu Adveni jsem si moc zamilovala, mají nepřebernou škálu bezlepkových produktů.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno