Ingredience: | |
jáhly Adveni | 20 g |
quinoa Adveni | 20 g |
mango Kelt | 1/2 ks |
kiwi | 1 ks |
hroznové víno | 80 g |
mandarinková šťva | dle chuti |
kokosové mléko | dle potřeby |
voda | dle potřeby |
Když už jsem měla načaté mango, nemohla jsem jej nechat ladem a udělala jsem druhou variaci dezertu. Jáhly máme v dezertech moc rádi a řekla jsem si, že by nemusela být vůbec špatná dvojkombinace jáhel a quinoy. Protože nerada dezerty přislazuji, využila jsem přirozené sladkosti kombinací ovoce. Vyzkoušejte tuto vitamínovou bombu i vy.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou, dáme vařit společně s propláchnutou quinoou na 15-20 minut, přiklopíme a necháme vsáknout přebytečnou vodu. Mango oloupeme, rozmixujeme společně s hroznovým vínem a šťávou z mandarinky. Odklopíme uvařené jáhly s quinoou, přidáme kokosové mléko asi tak 100 ml podle toho jakou konzistenci chceme, lehce promixujeme, dáme na dno sklenice, přidáme směs manga s ovocem, ozdobíme pokrájeným kiwi.
Firmu Adveni jsem si moc zamilovala, mají nepřebernou škálu bezlepkových produktů.