Pažitka
Název:

Jáhlový dezert s ananasem, hruškou a kokosem


Jáhlový dezert s ananasem, hruškou a kokosem


Ingredience:
Ingredience:
jáhly30 g
strouhaný kokos3 lžičky
hruška1 ks
ananas50 g
skořice na špičku lžičky
ananas a kokos na ozdobení
Postup přípravy:

Vyrazili jsme na víkendový nákup a jak jinak než k našemu strejdovi, který akorát přivezl čerstvý závoz zeleniny a ovoce z Makra.
Nádherný ananas a hrušky, které barvičkami jen hrály. No prostě jsem nemohla odolat a hned jsem přemýšlela, co by se dalo udělat za dobrůtku.
No a je tu dezertík.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí a kokosem na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Nastrouháme si hrušku, rozkrájíme a očistíme ananas, rozmixujeme společně s jáhličkami. 
Naplníme do sklenic a ozdobíme ananasem, posypeme kokosem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno