Pažitka
Název:

Jáhlový dezert s Ghítelou a kokosem


Jáhlový dezert s Ghítelou a kokosem


Ingredience:
Ingredience:
Ghítela2 lžíce
jáhly50 g
mandlové mléko Provamel100 ml
kokos hrst
Postup přípravy:

No myslím, že naše peněženka opět trošku zchudne. Nejen, že jsme si vypěstovali závislost na Českém Ghíčku, ale vypadá to na těžkou závislost na Ghítele. Je dražší než běžné dostupné produkty na trhu, ale stojí za to. Ghítelu lze konzumovat přímo, do smoothies, na palačinky, k přípravě cukroví a dortů…Ghítela je skvělý zdroj energie pro vaši duševní činnost, pro sportovce před tréninkem, dětem jako alternativa cukrovinek s cukrem a nevhodnými tuky. Trvanlivost je 3 měsíce od data výroby. Všechny suroviny jsou v bio kvalitě.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme mandlové mléko a hrst strouhaného kokosu a rozmixujeme. Naplníme pohár do poloviny, přidáme lžíci Ghítely a zase světlou směs jáhel a kokosu. Na vrch dáme opět lžíci Ghítely. Kdo by měl potřebu, může přisladit ještě medem, já už nesladila.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno