Pažitka
Název:

Jáhlový dezert s jablečno-skořicovým rozvarem


Jáhlový dezert s jablečno-skořicovým rozvarem


Ingredience:
Ingredience:
jáhly60 g
jablka4 ks
skořice Grešík1/2 lžičky
jahody na ozdobení
Postup přípravy:

Řekla jsem si, že dneska nic dělat nebudu. Jenže babička přivezla čerstvé jahody, druhá babička čerstvá jablíčka ze sadu, no prostě mně to nedalo. Jakmile vidím suroviny, okamžitě mi to šrotuje v hlavě a je to.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí a jedním pokrájeným jablíčkem 15-20min. 
Po uvaření rozmixujeme a přidáme 2 nastrouhaná jablíčka. Zamícháme a plníme do sklenic. Zdobíme posledním nastrouhaným jablíčkem a na vrch dáme jahodu.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno