Pažitka
Název:

Jáhlový dezert s kešu ořechy, jahodami a mandlovým mlékem

vhodné pro BKM, bezlepkovou dietu, bez vajec, vegetariánské


Jáhlový dezert s kešu ořechy, jahodami a mandlovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
vařené jáhly90 g
kešu ořechy, pražené, nesolené30 g
jahody150 g
mandlové mléko80 ml
datlový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Tak a je to tady. Naše dítko si začíná diktovat, co si koupí a může za to krtek a medvědi. Dopoledne jsme si četli a na poslední stránce této knihy pro malé čtenáře je krteček krmící rybičku jahůdkami. Když jsme dorazili na nákup k tetě, nešlo přehlédnout luxusní jahody, které dovezli z Makra. Naše dítko začalo křičet na celý krám, mami krtek mňami, mňami. Sepnul ručičky a křičel psím, psím, to znamená prosím, jahody jsme si tedy odvezli a část z nich jsem použila právě k přípravě dezertu.

Uvařené jáhly, smícháme s rozemletými kešu ořechy, pokrájenými jahodami, rozmixujeme tyčovým mixérem a postupně přiléváme mandlové mléko. Vzniklý krém naplníme do pohárků a ozdobíme jahodami. Malým dětem není třeba doslazovat, jahůdky jsou sladké dost, přisladila jsem pouze sobě.

Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno