Ingredience: | |
vařené jáhly | 220 g |
přírodní Šmakoun | 50 g |
vyšlehaná rýžová smetana Soyatoo | 6 - 8 lžic |
banány | 2 ks |
brusinky | na ozdobení |
Vždy když načnu smetanu, snažím se jí naplno zužitkovat. Dnes jsem jí z části použila do omáčky a část rovněž k přípravě dezertu. V lednici jsem narazila na balení šmakouna, který se mi do kombinace zamlouval a výživově dezert obohatil. Dnes tedy na šmakoun vlně s banány a rýžovou smetanou.
Smetanu Soyatoo dáme do šlehací nádoby a necháme 2 minuty šlehat. Mezitím si na kousky rozkrájíme šmakouna, banán, uvařené jáhly a vyšleháme do hladka tyčovým mixérem, nakonec přidáme k ušlehané smetaně a krátce opět vyšleháme. Naplníme do pohárů a zdobíme brusinkami.
Podrobné info: