Ingredience: | |
jáhly | 60 g |
hrušky | 2 ks |
švestky mražené | 200 g |
skořice Grešík | 1/2 čajové lžičky |
šťáva z jednoho pomeranče | 1 sklenička |
Bylo třeba trošičku zredukovat zásobu švestek z mrazáku, babička přivezla ze sadů hruštičky a už jsem tu koukala delší dobu na pomeranč. Tak vznikla tato svačinka.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku, šťávu z pomeranče, rozmixujeme. Na páře krátce prohřejeme švestky, stáhneme slupku, rozmixujeme.
Na dno sklenky dáme rozmixované švestky a pak směs jahel. Ozdobíme celými švestkami.
Dobrou chuť!