Ingredience: | |
jáhly Adveni | 50 g |
hruška | 1 ks |
odšťavněná fresh hroznová šťáva | 100 ml |
borůvky | na ozdobení |
Znáte jáhly? Jáhly mají vysoký obsah vitamínů skupiny B, obsahují vlákninu, fosfor, hořčík, draslík, zinek a železo, takže se doporučují lidem trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou, a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Neobsahují lepek, a proto jsou vhodné pro bezlepkovou dietu. Díky obsahu minerálních látek zlepšují metabolismus a mohou pomoci při snaze zhubnout i ztloustnout. Východní medicína je využívá při léčbě sleziny a slinivky břišní a proto jsou vynikající potravinou pro diabetiky. Jáhly mají zahřívací účinek na organismus.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku a odšťavněnou fresh šťávu z hroznů, rozmixujeme, naplníme do pohárů a ozdobíme borůvkami.
Podrobné info: