Ingredience: | |
jáhly (cca 150 g vařených) | 80 g |
bílý jogurt | 150 g |
med | 1 lžíce |
brusinky | 50 g |
skořice | 1 lžička |
jablko | 1 ks |
máslo | oříšek |
slaný karamel | 1/2 lžíce |
Od oběda mi zbyly jáhly, které jsem měla jako přílohu. Jáhly mám ráda i při pečení, tak jsem si řekla, že s nich tentokrát udělám sladkou svačinku. Zrovna jsme byly před velkým nákupem, tak z ovoce tu bylo jen jablko a v lednici zbytek slaného karamelu. Náhodou tak vznikají skvělé kombinace a tak vznikla tato dobré a rychlá svačinka.
Jáhly si uvaříme dle návodu na obalu a necháme zchladnout. Suroviny na jáhlový jogurt (jáhly, jogurt, med, brusinky, skořici) dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Směsí pak plníme skleničky či kalíšky. V rendlíčku si na oříšku másla zahřejeme oloupané a na kostičky nakrájené jablko, poté přidáme slaný karamel a jablka v něm obalíme. Do skleničky tak dáme část jáhlového jogurtu a část karamelových jablek a tak vrstvíme dle chuti a velikosti skleničky.
Podrobné info: