Pažitka
Název:

Jáhlový jogurt s jablky a slaným karamelem


Jáhlový jogurt s jablky a slaným karamelem


Ingredience:
Ingredience:
jáhly (cca 150 g vařených)80 g
bílý jogurt150 g
med1 lžíce
brusinky50 g
skořice1 lžička
jablko1 ks
máslo oříšek
slaný karamel1/2 lžíce
Postup přípravy:

Od oběda mi zbyly jáhly, které jsem měla jako přílohu. Jáhly mám ráda i při pečení, tak jsem si řekla, že s nich tentokrát udělám sladkou svačinku. Zrovna jsme byly před velkým nákupem, tak z ovoce tu bylo jen jablko a v lednici zbytek slaného karamelu. Náhodou tak vznikají skvělé kombinace a tak vznikla tato dobré a rychlá svačinka.

Jáhly si uvaříme dle návodu na obalu a necháme zchladnout. Suroviny na jáhlový jogurt (jáhly, jogurt, med, brusinky, skořici) dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Směsí pak plníme skleničky či kalíšky. V rendlíčku si na oříšku másla zahřejeme oloupané a na kostičky nakrájené jablko, poté přidáme slaný karamel a jablka v něm obalíme. Do skleničky tak dáme část jáhlového jogurtu a část karamelových jablek a tak vrstvíme dle chuti a velikosti skleničky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno