Ingredience: | |
jáhly | 250 g |
lilek | 2 ks |
cuketa | 2 ks |
mrkev | 4 ks |
velká cibule | 1 ks |
bazalka | dle chuti |
uzené tofu | dle potřeby |
balkánský sýr | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Ať jsou venku horka nebo naopak zima, tak tohle jídlo je zaručeně ta správná volba. Aspoň já to tak mám. Dá se totiž jíst jak teplé, tak studené a v obou případech je úžasné.
Nakonec ogrilujeme i tofu.
Uvařené jáhly vložíme do mísy.
Přidáme pokrájený lilek a cuketu. Jedno kolečko rozkrojíme na čtvrtky.
Dále pokrájíme mrkev...
a cibuli a vložíme do mísy.
Nakonec přidáme tofu.
A popřípadě balkánský sýr. Bez balkánského sýru je toto jídlo plně veganské.
Na úplně konec přidáme natrhanou bazalku.
A důkladně promícháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme sůl a pepř.
Podrobné info: