Pažitka
Název:

Jáhly s grilovanou zeleninou

vegetariánský recept


Jáhly s grilovanou zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
jáhly250 g
lilek2 ks
cuketa2 ks
mrkev4 ks
velká cibule1 ks
bazalka dle chuti
uzené tofu dle potřeby
balkánský sýr dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Ať jsou venku horka nebo naopak zima, tak tohle jídlo je zaručeně ta správná volba. Aspoň já to tak mám. Dá se totiž jíst jak teplé, tak studené a v obou případech je úžasné.

Nejprve si dáme dle návodu vařit jáhly s trochou soli. Já je vařím v rýžovaru, ale lze to i v hrnci.
Poté si pokrájíme cuketu, lilek a cibuli na tlustější kolečka a mrkev na proužky a na kapce olivového oleje ogrilujeme nebo opečeme na pánvi.

 Nakonec ogrilujeme i tofu.

 Uvařené jáhly vložíme do mísy.

 Přidáme pokrájený lilek a cuketu. Jedno kolečko rozkrojíme na čtvrtky.

 Dále pokrájíme mrkev...

 a cibuli a vložíme do mísy.

 Nakonec přidáme tofu.

 A popřípadě balkánský sýr. Bez balkánského sýru je toto jídlo plně veganské.

 Na úplně konec přidáme natrhanou bazalku.

 A důkladně promícháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme sůl a pepř.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno