Pažitka
Název:

Jahodová bublanina


Jahodová bublanina


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
vejce3 ks
moučkový cukr150 g
vanilkový cukr1 balíček
kůra z 1 citronu dle chuti
olej10 lžic
vlažné mléko10 lžic
kypřící prášek do pečiva1/2 balíčku
čerstvé jahody400 g
krystalový cukr2 lžíce
Dále:
olej ve spreji nebo jiný tuk dle potřeby
hrubá mouka na vysypání plechu
moučkový cukr na finální úpravu
Postup přípravy:

Jahodová sezóna je v plném proudu. Proto vám přináším jeden recept, který potěší všechny milovníky letních buchet a bublanin.

Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosejeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto. V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno