Ingredience: | |
polohrubá mouka | 300 g |
vejce | 3 ks |
moučkový cukr | 150 g |
vanilkový cukr | 1 balíček |
kůra z 1 citronu | dle chuti |
olej | 10 lžic |
vlažné mléko | 10 lžic |
kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
čerstvé jahody | 400 g |
krystalový cukr | 2 lžíce |
Dále: | |
olej ve spreji nebo jiný tuk | dle potřeby |
hrubá mouka | na vysypání plechu |
moučkový cukr | na finální úpravu |
Jahodová sezóna je v plném proudu. Proto vám přináším jeden recept, který potěší všechny milovníky letních buchet a bublanin.
Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosejeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto. V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Podrobné info: