Ingredience: | |
jahody | 500 g |
bílý řecký jogurt | 1 kelímek (140 g) |
třtinový cukr | dle chuti |
rostlinná želatina Agar | 2 lžičky |
Na létě je úžasné všechno. Je teplo, svítí sluníčko a člověk má hned lepší náladu. Taky je všude spousta sezónního ovoce a zeleniny. A tak jsem ukořistila jedny červené jahůdky a pustila se do přípravy jednoduché a osvěžující jahodové panna cotty v odlehčené verzi.
Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém. Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Jakmile nám jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny a vmícháme 2 lžičky želatiny. Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici. Pokud chcete mít panna cottu sladší, přidejte k vaření i třtinový cukr, aby se Vám stihl rozpustit.
Podrobné info: