Pažitka
Název:

Jahodová panna cotta


Jahodová panna cotta


Ingredience:
Ingredience:
jahody500 g
bílý řecký jogurt1 kelímek (140 g)
třtinový cukr dle chuti
rostlinná želatina Agar2 lžičky
Postup přípravy:

Na létě je úžasné všechno. Je teplo, svítí sluníčko a člověk má hned lepší náladu. Taky je všude spousta sezónního ovoce a zeleniny. A tak jsem ukořistila jedny červené jahůdky a pustila se do přípravy jednoduché a osvěžující jahodové panna cotty v odlehčené verzi.

Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém. Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Jakmile nám jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny a vmícháme 2 lžičky želatiny. Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici. Pokud chcete mít panna cottu sladší, přidejte k vaření i třtinový cukr, aby se Vám stihl rozpustit.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno