Ingredience: | |
čerstvé jahody | 400 g |
pomazánkové máslo bez příchuti | 200 g |
zahuštěná slazená smetana Jesenka | 75 g |
vanilkový cukr | 1 sáček |
Pomazánkové máslo si nemusíme mazat jen na pečivo. Je dobré do různých buchet, moučníků, ale je také dobré se sezónním ovocem k přípravě zmrzliny.
Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme.
Ochutnáme a podle potřeby a sladkosti jahod můžeme přisladit moučkovým cukrem, nebo medem.
Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do plastové krabičky od zmrzliny a dáme na 8 hodin do mrazáku.
Pokud zmrzlinu zmrazujeme v krabičce, můžeme ji během mrazení každou druhou hodinu promíchat, uhladit a dát znova do mrazáku.
Před samotným podáváním je dobré nechat zmrzlinu chvíli polevit, aby se nám lépe nabírala.
Podrobné info: