Ingredience: | |
celozrnná mouka | 210 g |
vejce | 2 ks |
rostlinné mléko | 150 ml |
třtinový cukr | 1/2 hrnku |
rozpuštěné másl | 1/2 hrnku |
prášek do pečiva | 2 lžičky |
přírodní vanilkové arom | 1 lžička |
Krém: | |
ricotta | 200 g |
třtinový cukr | dle chuti |
bílý řecký jogurt | 2 lžíce |
jahody | 200 g |
V minulém článku jsem Vám psala o "Sladké kuchařce od Cupcake Jemmy" a rozhodla jsem se podle ní upéct nějakou sladkou dobrotu. Při čtení receptů jsem se ale zděsila, kolik cukru a máslové polevy všechny cupcakes obsahují. A tak jsem se rozhodla, že se receptem inspiruji, ale trošku si ho pozměním podle sebe. A tak vznikly tyhle svěží odlehčené jahodové cupcakes s ricottou.
Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových košíčků a pečeme v troubě při 190 stupních, cca 30 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme jahody. Ty vhodíme společně se lžící cukru do mixéru a rozmixujeme na hladkou "kašičku". Ricottu vyšleháme s bílým jogurtem a cukrem. Upečené cupcakes necháme vychladnout. Vršky poté ozdobíme vyšlehaným ricottovým krémem. Do krému uděláme malý důlek, naplníme ho jahodovou kašičkou a párátkem ji promícháme s krémem. Každý cupcake ozdobíme plátkem jahody a máme hotovo.
Podrobné info: