Pažitka
Název:

Jahodové cupcakes s tvarohovo-ricottovou čepicí


Jahodové cupcakes s tvarohovo-ricottovou čepicí


Ingredience:
Ingredience:
povolené máslo80 g
třtinový cukr50 g
vejce2 ks
zralý banán1 ks
jahody150 g
špaldová mouka200 g
jedlá soda1 lžička
mléko80 ml
Krém:
tvaroh250 g
ricotta100 g
vanilkový cukr20 g
Postup přípravy:

Myslela jsem si, že další pečení na mě bude čekat o víkendu, kdy si to člověk tak nějak víc užívá, nikam nepospíchá, ale když jsem si domů z nákupu přivezla vaničku krásných jahod, bylo rozhodnuto. Do pečení se pustím hned. Mám ráda kombinaci jahod a smetany či tvarohu, proto jsem jako dnešní dobrotu zvolila cupcakes (skvělé malé dortíčky) a nadělila jim pořádnou tvarohovo-ricottovou čepici.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jahody si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. V jedné míse si vymícháme povolené máslo, vejce, rozmačkaný banán a cukr. V druhé míse si smícháme mouku a jednou sodu a tuto suchou směs postupně přidáváme do mokré. Postupně mícháme a přiléváme mléko. Nakonec opatrně vmícháme nakrájené jahody.

Těstem naplníme formu na cupcaky a pečeme ideálně na horkovzduch asi 20 minut, ke konci raději zkontrolujeme špejlí. Upečené cupcaky necháme 5 minut odpočinout a poté přendáme na mřížku. Můžeme pak nazdobit např. tvarohovým krémem či jíme jen samotné.

Krém si uděláme, prostým smícháním všech ingrediencí, tj. tvarohu, ricotty a cukru. Směsí pak nazdobte dortíčky.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno