Na 22 kousků: | |
měkký tvaroh | 250 g |
hrubá mouka | 250 g |
máslo | 50 g |
vejce | 1 ks |
sůl | špetka |
jahody | dle potřeby |
Tak jsem si poprvé vyzkoušela jahodové knedlíky z tvarohového těsta ;-) A příští týden je naučím i moji francouzskou kamarádku. Jsou jednoduché a dobré.
Na 22 kousků jsem potřebovala pouze 250 g měkkého tvarohu, cca 250 g hrubé mouky, 50 g másla, 1 vejce, trochu soli a jahody.
Na pracovní desku jsem nasypala mouku, doprostřed jsem rozdrolila tvaroh, nakrájela změklé máslo, vyklepla vejce a lehce osolila.
Vše jsem rukama smíchala a prohnětla do nelepivého těsta.
Zatímco se vařila lehce osolená voda, připravila jsem si jahody.
Z těsta jsem uždibovala kousky, ze kterých jsem v dlani vytvarovala placky, do každé jsem zabalila jednu jahodu a ukoulila knedlíčky.
Pak už jsem jen knedlíčky vložila do vroucí vody, občas lehce promíchala a povařila asi 10 minut.
Mezitím jsem nastrouhala tvrdý tvaroh a ohřála smetanu s máslem.
Uvařené knedlíčky jsem rozdělila do talířů, posypala tvarohem, cukrem, zalila smetanou a lehce poprášila skořicí.
Byly jednoduché a povedené! Určitě budou chutnat nejen vám, ale i Francouzům.
Podrobné info: