Pažitka
Název:

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta


Jahodové knedlíky z tvarohového těsta


Ingredience:
Na 22 kousků:
měkký tvaroh250 g
hrubá mouka250 g
máslo50 g
vejce1 ks
sůl špetka
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

Tak jsem si poprvé vyzkoušela jahodové knedlíky z tvarohového těsta ;-) A příští týden je naučím i moji francouzskou kamarádku. Jsou jednoduché a dobré.

Na 22 kousků jsem potřebovala pouze 250 g měkkého tvarohu, cca 250 g hrubé mouky, 50 g másla, 1 vejce, trochu soli a jahody.

Na pracovní desku jsem nasypala mouku, doprostřed jsem rozdrolila tvaroh, nakrájela změklé máslo, vyklepla vejce a lehce osolila.

Vše jsem rukama smíchala a prohnětla do nelepivého těsta.

Zatímco se vařila lehce osolená voda, připravila jsem si jahody.

Z těsta jsem uždibovala kousky, ze kterých jsem v dlani vytvarovala placky, do každé jsem zabalila jednu jahodu a ukoulila knedlíčky.

Pak už jsem jen knedlíčky vložila do vroucí vody, občas lehce promíchala a povařila asi 10 minut.

Mezitím jsem nastrouhala tvrdý tvaroh a ohřála smetanu s máslem.

Uvařené knedlíčky jsem rozdělila do talířů, posypala tvarohem, cukrem, zalila smetanou a lehce poprášila skořicí.

Byly jednoduché a povedené! Určitě budou chutnat nejen vám, ale i Francouzům.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Dagmar Derré

    zavřít okno