Ingredience: | |
jahodové kefírové mléko | 250 ml |
vejce | 1 ks |
olej | 35 ml |
špaldová mouka typ 630 | 185 g |
třtinový cukr | 60 g |
soda | 2 lžíce |
jahody | malá miska |
zralý banán | 1/2 ks |
Drobenka: | |
máslo | 3 zarovnané lžíce |
třtinový cukr | 2 lžíce |
celozrnná mouka | 3 vrchovaté lžíce |
Když dítko marodí, tak je celý den tak trochu naruby. Ráno se tedy vstávalo opravdu brzo a já potřebovala doplnit energii, proto jsem se rozhodla pro sladkou snídani. Muffiny jsou u nás prostě "the best", tak nebylo o čem dlouho přemýšlet. Zužitkovala jsem v nich i to co bylo doma po troškách a vznikla skvělá snídaně, za kterou mě mužská část rodiny pochválila.
Nejprve smícháme sypké přísady (mouku, cukr, sodu), přidáme tekuté (kefírové mléko, vejce, olej a rozmačkané jahody s banánem) a vše vyšleháme. Těsto je řidší. Vlijeme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili košíčky- Drobenku si vytvoříme smícháním všech surovin (mouky, cukru a másla), není vyloženě drobivá, ale trochu mazlavá a dáme ji navrch muffinů.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme (cca 10 minut na 180°C a poté cca 15 minut na 150°C). Muffiny jsou hezky vláčné.
Podrobné info: