Pažitka
Název:

Jahodové muffiny s kefírem a celozrnnou drobenkou


Jahodové muffiny s kefírem a celozrnnou drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
jahodové kefírové mléko250 ml
vejce1 ks
olej35 ml
špaldová mouka typ 630185 g
třtinový cukr60 g
soda2 lžíce
jahody malá miska
zralý banán1/2 ks
Drobenka:
máslo3 zarovnané lžíce
třtinový cukr2 lžíce
celozrnná mouka3 vrchovaté lžíce
Postup přípravy:

Když dítko marodí, tak je celý den tak trochu naruby. Ráno se tedy vstávalo opravdu brzo a já potřebovala doplnit energii, proto jsem se rozhodla pro sladkou snídani. Muffiny jsou u nás prostě "the best", tak nebylo o čem dlouho přemýšlet. Zužitkovala jsem v nich i to co bylo doma po troškách a vznikla skvělá snídaně, za kterou mě mužská část rodiny pochválila.

Nejprve smícháme sypké přísady (mouku, cukr, sodu), přidáme tekuté (kefírové mléko, vejce, olej a rozmačkané jahody s banánem) a vše vyšleháme. Těsto je řidší. Vlijeme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili košíčky- Drobenku si vytvoříme smícháním všech surovin (mouky, cukru a másla), není vyloženě drobivá, ale trochu mazlavá a dáme ji navrch muffinů.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pečeme (cca 10 minut na 180°C a poté cca 15 minut na 150°C). Muffiny jsou hezky vláčné.

Podrobné info:
Počet porcí14 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno