Pažitka
Název:

Jahodové řezy s bílou čokoládou


Jahodové řezy s bílou čokoládou


Ingredience:
Těsto:
žloutek6 ks
moučkový cukr200 g
vlažná voda6 lžic
olej1 lžíce
polohrubá mouka200 g
kakao dle chuti
bílek6 ks
zavařenina dle potřeby
jahody dle potřeby
bílá čokoláda3 ks
želatina1 ks
zakysaná smetana2 kelímky
bílý jogrut1 kelímek
smetana1 kelímek
cukr dle chuti
granko dle chuti
Postup přípravy:

Super letní osvěžení se sezonním ovocem....

Připravíme si těsto tak, že vyšleháme 6 žloutků s cukrem do hladké pěny. Postupně přišleháváme vodu a olej. Nakonec zamícháme směs z kakaa mouky a sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu. Pečeme asi na 180°C . Pak si připravíme náplň. Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní. Dle návodu si připravíme želatinu, kterou pak přidáme do rozpuštěné čokolády, přimícháme zakysané smetany, jogurt a vyšlehanou klasickou smetanu ke šlehání. Podle chuti můžeme dosladit. Vychladlý korpus namažeme zavařeninou, poklademe půlkami jahod, zalijeme směsí a posypeme grankem. Necháme ztuhnout a můžeme krájet.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno