Pažitka
Název:

Jahodové řezy


Jahodové řezy


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
cukr1 hrnek
olej1/2 hrnku
voda1/2 hrnku
polohrubá mouka1 a půl hrnku
prášek do pečiva1 balíček
sůl špetka
jahody1 vanička (cca 500g)
vanilkový pudink2 balíčky
zakysaná smetana1 kelímek
smetana ke šlehání1 kelímek
smetafix1 ks
cukr dle chuti
Postup přípravy:

No co si budeme povídat, sladké řezy se vždycky na stole v domácnosti s dětmi hodí. Mizí rychlostí blesku, takže jakmile budete krájet, zavčas ochutnejte.

Nejprve upečeme piškot. Žloutky vyšleháme s cukrem. Pak přiléváme olej a poté vodu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva nakonec lehce sníh s bílků. Těsto vlijeme na připravený pekáč, vymazaný tukem a vysypaný moukou. Pečeme do zlatavé barvy na 180°C. Necháme vychladnout. Pak si připravíme jahody, které provaříme s trochou cukru, pak promačkáme nebo promixujeme, jen trošku, aby byli kousky (kdo nechce, samozřejmě může rozmixovat najemno) necháme vychladit a poté přimícháme 2 vanilkové pudinky. Dáme vařit a za stálého míchání uvaříme pudink. Dáme opět vychladit a namažeme na piškot. Smetanu si vyšleháme s cukrem a stužovačem a přimícháme k ní zakysanou. Tu pak vršíme na piškot s jahodovým pudinkem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno